Európai Úniós támogatások

TÁMOP-6.2.4.B-12/2-2014-0023

Projekt azonosító száma:
TÁMOP-6.2.4.B-12/2-2014-0023

projekt címe:
„A Csornai Margit Kórház struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató fejlesztése”

A szerződött támogatás összege:
19 785 328.- Ft

A támogatás mértéke:
100 %

A kedvezményezett neve:
Csornai Margit Kórház
(9300 Csorna, Soproni út 64.)

A projekt tervezett befejezés dátuma:
2014.07.01.-2015.11.29.

Támogatói okirat

A támogatás tartalmának bemutatása:
A Csornai Margit Kórház struktúraváltása révén letisztult, új irányú rehabilitációs szolgáltatásfejlesztés valósult meg az NYDOP-5.2.1/C-11 pályázat keretében. A fejlesztéshez logikailag és gazdaságilag szervesen illeszkedő és arra tudatosan ráépülő képzési és foglalkoztatási programunkat az alábbiak szerint szeretnénk megvalósítani, annak érdekében, hogy a betegellátás nagymértékben javuljon.:
Intézményi létszámbővítés keretében 18 hónapos időtartamban 1 fő rehabilitációs és reumatológiai szakorvost, 1 fő gyógytornász szakdolgozót, valamint 1 fő gyógymasszőr szakdolgozót szeretnénk foglalkoztatni. Új munkakörként az orvos-adminisztráció terheinek csökkentése érdekében 1 fő orvosirnok szakdolgozó felvételét tervezzük. A rehabilitációs és reumatológiai szakterület ellátási színvonalának emelése érdekében képezni szeretnénk 1 fő klinikai neurofiziológiai szakasszisztenst, valamint 1 fő fizioterápiás szakasszisztenst. A magasabb képesítésű szakasszisztensek magasabb színvonalú ápolást nyújtanak a betegeknek, amely a felépülési időt pozitívan befolyásolja. A Csornai Margit Kórház egészségügyi ellátórendszerben történő hatékony működését szolgálja a megfelelő humánerőforrás biztosítása, melyet belső erőforrásaink hasznosításával (képzés) és külső erőforrás (új foglalkoztatás) biztosításával kívánunk elérni.
A megváltozott szolgáltatási struktúrához való alkalmazkodás elősegítésével intézményünk belső céljai (munkaterhek, túlterheltség csökkentése) valamint a külső elvárásoknak való megfelelés (betegellátási színvonal, betegelégedettség szintje) is teljesülni tud.